Kontiolahti-tietoa

Kontiolahti on nuorekas kunta Pohjois-Karjalassa. Poikkeamme muista Itä-Suomen kunnista siinä, että meillä on suhteessa eniten lapsia ja väestö on keskimääräistä koulutetumpaa ja hyvätuloisempaa. Kuntalaisten keski-ikä on 39 vuotta, mikä on selvästi alle valtakunnan keskiarvon. Asukkaita kunnassamme on yli 15 000. Tuloveroprosentti on 20,5 ja työttömyysaste on perinteisesti ollut maakunnan matalin, noin 8–10 prosenttia.

Sijaitsemme mainiolla paikalla keskuskaupungin, 6-tien ja lentoaseman läheisyydessä. Hyvät lähipalvelut ovat etumme. Kunnassamme on kattava alakouluverkko, sillä meillä on 10 alakoulua. Lisäksi kirkonkylällä on yläkoulu ja oma lukio.

Teemme kunnassa töitä kolmen ympäristön hyväksi, jotta täällä olisi mahdollisimman hyvä asua ja yrittää. Pidämme huolta innostavimmasta kasvusta ja oppimisesta, kehittyvimmästä asumisesta ja elämisestä sekä rohkeimmasta työnteosta ja yrittämisestä.

Meillä on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Kontiolahti on maailmalla tunnettu ampumahiihtokisoista, ja stadionin ympäristö tarjoaakin loistavat puitteet liikkumiselle. Ensilumenladulla hiihtokausi on tavanomaista pidempi ja ladut sopivat eritasoisille hiihtäjille. Lisäksi Kontionpolut-reitistö tuo iloa niin polkujuoksijoille, kävelijöille kuin maastopyöräilijöillekin. Reittien läheisyydessä sinulla on mahdollisuus harrastaa myös frisbeegolfia. Lisäksi jalkapallokenttämme, liikuntasalimme ja kevyen liikenteen väylät antavat hienot puitteet liikkumiseen.

Pyrimme jatkuvasti kasvuun ja meillä on loistavin asenne.

Ota yhteyttä:

PUHELINVAIHDE

013 7341