Sisältöjulkaisija

angle-left Perheet haastetaan tekemään 150 lumiukkoa ja osallistumaan lumi-installaation toteutukseen talvitapahtumassa

Perheet haastetaan tekemään 150 lumiukkoa ja osallistumaan lumi-installaation toteutukseen talvitapahtumassa

Kontiolahdella Kotiseutukeskuksen pihan ympäristössä järjestetään koko perheen talvitapahtuma lauantaina 11.2. Tapahtumassa asukkaat haastetaan Kontiolahden juhlavuoden hengessä rakentamaan 150 lumiukkoa Kotiseutukeskuksen pihalle sekä osallistumaan lumi-installaation toteutukseen.

Lisäksi paikallinen lumiveistämiseen erikoistunut taiteilija Miia Rosenius pitää tapahtumassa kaikille avoimen lumiveistostyöpajan kello 11–14 välisenä aikana, jolloin Kotiseutukeskuksen pihaan valmistetaan lumi-installaatio. Juhlavuoden kunniaksi työpajan teemana on Kontiolahden arkkitehtuuri ja paikat. Mikä on sinulle merkityksellinen paikka? Minkä rakennuksen kauneus on jäänyt erityisesti mieleesi? Työpajassa veistetään paikkakokemuksia näkyviksi. Työpajassa on valmiiksi tehdyt lumikuutiot ja veistovälineet.

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Paikalle saa tulla ja veistää kuutioita muiden kanssa. Työpajaan voi osallistua liukuvalla periaatteella aikavälillä kello 11–14. Veistettäviä lumikuutioita on alueella rajoitettu määrä, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa, mikäli veistospajaan haluaa ehdottomasti osallistua.

Samaan aikaan Kontiolahden Käsityöläiset ry pitää Kotiseutukeskuksen tuvassa kaikille avointa neulontaklinikkaa. Paikalle saa tulla villalangan ja puikkojen kanssa opettelemaan neulomista tai muuten vain neulomaan yhdessä muiden kanssa lämpimässä tuvassa!

Kotiseutukeskus tarjoilee tapahtumassa hernesoppaa, pannukakkua ja kuumaa juomaa maksua vastaan.

Tapahtuman järjestää Kontiolahden kunta yhteistyössä Kontiolahti-seuran ja Kontiolahden Käsityöläisten kanssa.

Tervetuloa ulkoilemaan yhdessä!