Sisältöjulkaisija

angle-left Korupajoja ja äänikävelyä – Kiviniemen retkeilytilalle on saapunut kaksi uutta taiteilijaa

Korupajoja ja äänikävelyä – Kiviniemen retkeilytilalle on saapunut kaksi uutta taiteilijaa

Kontiolahden kulttuuripalveluiden PUSU-hanke jatkuu Kiviniemen retkeilykeskuksessa heinäkuussa residenssitaiteilijoiden Mia Maljojoen ja Meri Hietalan aloittaessa työskentelyn Kiviniemessä.

Korutaiteilija Mia Maljojoki kertoo residenssin aikana suunnittelevansa korutaidetta kehollisuuden ja hiljaisuuden kautta. Maljojoki tarjoaa työskentelynsä aikana Kiviniemen retkeilytilalla kaikille avoimia korutaidetyöpajoja, joissa käytetään myös luonnosta löydettyjä materiaaleja.

Heinäkuun toisena residenssitaiteilijana Kiviniemen retkeilytilalla työskentelee Meri Hietala. Hän kertoo saavansa inspiraatiota teostensa sisältöön, materiaaleihin ja sijainteihin paikallisten ihmisten nykyelämästä, historiasta ja perinteistä. Hietalaa kiinnostavat alueen kansantarut, lorut, lajisto sekä maaston muodot.

Työskentelynsä aikana Hietala järjestää Kiviniemessä yleisölle avoimia äänikävelyjä, joissa keskitytään kuuntelemaan ympäristöä. Residenssijakson aikana Hietala luo alueelle myös Taidevesireitin, joka sisältää ympäristötaideteoksia maastossa, sekä osallistavan performanssin vesillä heinäkuun loppupuolella. Hietala kuvailee luovansa teoksia, jotka voivat herkistää kokijaa havainnoimaan maailmaa moniaistillisesti ja mahdollisesti vahvistamaan omaa luontosuhdettaan.

PUSU-hankkeen aikana taiteilijat toteuttavat Kiviniemessä paikkasidonnaisia teoksia ja taidetyöpajoja, jotka käsittelevät alueen paikallishistoriaa, legendoja ja perinnetietoa. Työskentely tapahtuu yhteisöllisessä hengessä, ja osa tuotoksista voi jäädä pysyvästi paikoilleen. Hanke lisää kulttuuripalveluiden, taiteen ja perinnetiedon saatavuutta Kontiolahden harvaan asutuilla alueilla. Tarkoituksena on tuoda esiin kulttuurihistoriallisesti merkittävien paikkojen historiaa, kehittää kulttuurimatkailua, edistää paikallisten taiteilijoiden työllistymistä ja residenssimahdollisuuksia sekä lisätä projektiin osallistuvien kuntalaisten osallisuutta taiteeseen ja kulttuuriin. PUSU-hankkeen on mahdollistanut Taiteen edistämiskeskuksen Hama-harvaanasuttujen alueiden kulttuuritoiminnan erityisavustus, joka myönnettiin Kontiolahden kunnan kulttuuripalveluille keväällä 2023.

 

Mia Maljojoen yleisölle avoimet työpajat:

  • Tiistaisin 11.7., 18.7. ja 25.7. klo 10.00-14.00 ja klo 16.00-20.00.

  • Ma 17.7. UUDENKUUn Naisten Piiriin klo 19-20

HUOMIO! Varaa paikkasi työpajoille lähettämällä viesti Mialle WhatsAppiin
p. 041 161 5979 tai sähköpostitse: mia@miamaljojoki.com

 

Mari Hietalan yleisölle avoimet työpajat:

  • To 13.7. klo 13-15, Ääni-Keho-Ympäristö -työpaja

  • Pe 14.7. klo 13-15, Ääni-Keho-Ympäristö -työpaja

  • La 15.7. klo 13-15, Ääni-Keho-Ympäristö -työpaja

  • La 29.7. klo 14-16, Taidevesireitin avajaisseremonia

 

Lisää tietoja PUSU-hankkeesta: