Sisältöjulkaisija

angle-left Kiviniemen uusi toimija on valittu

Kiviniemen uusi toimija on valittu

Kontiolahden Kiviniemeen on valittu uusi yrittäjä matkailupalveluiden tuottajaksi. Kontiolahden kunnan tekninen lautakunta valitsi eilen tiistaina 31.1.2023 Kontiolahden Kiviniemen matkailutilan toimijaksi Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n. Yritys käyttää toiminnassaan aputoiminimeä Kontiolahti Outdoor.

Kontiolahden kunta omistaa Kiviniemen tilan Kolin läheisyydestä Herajärven rannalla. Tilalla sijaitsee matkailutila, jonka päärakennus tuhoutui tulipalossa. Uuden rakennuksen rakennustyöt ovat käynnistyneet syksyllä 2022 ja uusi päärakennus valmistuu syksyllä 2023. Kiviniemeen on haettu uutta toimijaa, joka vuokraa matkailutilan alueen ja kehittää paikkaa entistäkin paremmaksi retkeily- ja matkailukohteeksi.

Kiviniemi sijaitsee Kolin läheisyydessä, osana Herajärven kierrosta, tarjoten monipuolisia ja ympärivuotisia retkeilymahdollisuuksia. Kiviniemi on siten merkittävä retkeily- ja matkailukohde Kontiolahden kunnalle ja tukee Kontiolahden profiloitumista liikkuvana kuntana.

Uuden toimijan haku oli avoinna 9.11.–9.12.2022. Kunta järjesti kiinnostuneille matkailuyrittäjille avoimen tutustumispäivän Kiviniemessä 16. marraskuuta. Toimija valittiin haastattelujen, esitettyjen suunnitelmien ja aiemman matkailualan kokemuksen perusteella.

Merkittävinä perusteina Kontiolahti Outdoorin valinnalle pidettiin paikan potentiaalin hyödyntämistä ja mahdollisuuksien huomaamista sekä realististen tavoitteiden asettamista paikan mahdollistamalle liikevaihdolle.

– Kontiolahti Outdoorin toimittamassa hakemuksessa esille nousevat erityisesti tahtotila kehittää Kiviniemeä ympärivuotiseksi kohteeksi, joka tarjoaa uniikkeja ja monipuolisia elämyksiä, Kontiolahden kunnan tekninen johtaja Tommi Hirvonen kertoo.

Hankesuunnitelmassa on tuotu esille monia ideoita, joilla paikkaa voidaan kehittää ja tarjota nykyaikaisia ratkaisuja helppoon majoittumiseen, monipuolisiin majoitusratkaisuihin ja uusien lajien kokeiluun. Merkittävänä tekijänä pidettiin myös ampumahiihtostadionilla jo olemassa olevan toiminnan yhdistämistä Kiviniemen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lisäksi suunnitelmissa on laajasti huomioitu kohderyhmät ja näille tarjottavat palvelut, jotta matkailutilan kokonaispotentiaali voidaan hyödyntää ja etenkin toteuttaa kannattavaa liiketoimintaa.

Kunnan toiveena on pitkäaikainen vuokralainen ja yhteistyökumppani, joka kehittää Kiviniemeä kunnan kanssa yhteistyössä.