Sisältöjulkaisija

angle-left 150 ääntä on Kontiolahden kunnan juhlavuoden aloittava ääni- ja videoteos

150 ääntä on Kontiolahden kunnan juhlavuoden aloittava ääni- ja videoteos

Ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering on luonut Kontiolahden kunnalle juhlavuoden ääni- ja videoteoksen, jonka lähtökohtana on käytetty kontiolahtelaisten kuvailemia äänimaisemia. Teos on interaktiivinen ja sen äärellä pääsee sukeltamaan eri äänimaisemiin pidemmäksikin aikaa. Teoksen keskiössä on syvä, tumma lampi ja liikkuvia pilviä.

Yhteisötaiteilija Merja Pennanen on tehnyt asukkaita osallistavan osion haastattelemalla eri-ikäisiä ihmisiä. Teoksessa on kuultavissa pohdiskelua, minkälaista Kontiolahdella on ollut ja mitä ihmiset haluaisivat säilyttää tulevaisuuteen tästä hetkestä.

Teoksen pääsee kokemaan heti Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden alussa, 9. tammikuuta alkaen. Teoksen on tuottanut Kontiolahden kulttuuripalvelut, ja teos kiertää myöhemmin vuoden aikana kylillä ja mahdollisesti myös kouluilla.
Teos avautuu maanantaina 9.1.2023 kello 13.00 ja on avoinna kaksi viikkoa Lehmon monitoimitalon salissa, osoite on Kylmäojantie 49.

Samaan aikaan Kontiolahden kirjaston näyttelytilassa avataan 150 ajatusta -näyttely, joka kutsuu asukkaat jakamaan ajatuksiaan Kontiolahdesta. Kirjasto sijaitsee osoitteessa Puutarhatie 5. Näyttelytilaan ripustetaan useita liitutauluja, joissa kussakin on oma teemansa. Liitutauluihin voi käydä kirjoittamassa tai piirtämässä teeman mukaisia ajatuksia Kontiolahdesta. Näyttelystä muodostuu yhteisön ajatuksia kuvaava kokonaisuus, kun asukkaat osallistuvat näyttelyn sisällön toteutukseen.