Juhlavuosileivos kuva

Juhlavuosileivonnainen teksisisältö

Kontiolahdelle on valittu virallinen juhlavuosileivonnainen!

Maanantaina 17.4. järjestetyssä raatitilaisuudessa Kontiolahden juhlavuosileivonnaiseksi valikoitui Karhun Marjakori -leivonnainen

Minkä makuinen ja näköinen Kontiolahden juhlavuosileivonnainen voisi olla? 
Millaisia raaka-aineita siihen tulisi ja miten sen voisi koristella? 
Entä mikä olisi leivonnaisen nimi?

Kontiolahden koulun 8.luokkalaiset pääsivät pohtimaan vastauksia näihin kysymyksiin tämän kevään aikana!
Kontiolahden kotitalouden valinnaiskurssilla nimittäin suunniteltiin Kontiolahdelle oma juhlavuosileivonnainen.

Maanantaina 17.4. järjestettyyn juhlavuosileivonnaisen valintatilaisuuteen oli 8.luokkalaisten esiraadista valikoitunut yhteensä seitsemän leivonnaisehdokasta. Tiukan ja erittäin tasaväkisen pisteytyksen jälkeen voittajaksi valikoitui Karhun Marjakori -nimeä kantava herkullinen leivonnainen. Voittajaluokka sai palkinnoksi lahjakortin Konditoria Rosalindaan, jonne he pääsevät herkuttelemaan kevään aikana. 

Juhlavuosileivonnaisen valitsijaraadissa leivonnaisia arvioivat Kontiolahden koulun rehtori Auli Pulkki, Lasten parlamentin edustaja Minttu Sällman, Nuorisovaltuuston edustaja Mirella Surakka, eläkeläisneuvoston edustaja Marjo Väistö, palkittu keittiömestari Vesa Kuronen, kondiittori Anne Romppanen ja Konditoria Rosalindan edustaja Marjatta Peura. Arvovaltainen raati antoi pisteitä jokaiselle leivonnaiselle ulkonäöstä, rakenteesta ja mausta. 
Raatilaisia kiiteltiin heidän positiivisista ja kannustavista kommenteistaan. Kiitos kaikille mukanaolosta!

Kiitos kaikille leivonnaisia suunnitelleille ja toteuttaneille oppilaille ja erityisen valtava kiitos loistaville kotitalouden opettajille: Minttu Heinoselle, Tiina Mertaselle ja Riitta Peltoselle! 

Alla olevasta galleriasta näet kaikkien mukana olleiden leivonnaisten kuvat ja nimet!
 

Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden virallisen juhlavuosileivonnaisen resepti:
 

Karhun Marjakori

Ohjeesta tulee noin 16 -20 kpl tartaletteja. 
Määrä riippuu tartalettivuoan koosta. 

 

Tartaletti pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
½ kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
 

1.    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.    Voitele hyvin tartalettivuoat.
3.    Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4.    Lisää puolikas kananmuna ja sekoita.
5.    Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
6.    Lisää jauhoseos (margariini-sokeri-kananmunaseokseen) ja sekoita taikina tasaiseksi.
7.    Painele taikina tartalettivuokiin.
8.    Paista uunin keskitasossa noin10 - 12 min. 
9.    Anna tartalettivuokien jäähtyä hetken ja irrota varovasti. 
 

Täyte:
2 dl kermaa
½ prk vanilijarahkaa
1-2 rkl tomusokeria
 

1.    Vaahdota kerma vaahdoksi.
2.    Lisää vanilijarahka ja tomusokeri. 
3.    Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa tomusokeria.
 

Koristelu:

Tuoreita marjoja: vadelmia, mansikoita, pensasmustikkaa

1.    Pursota täytettä pohjien päälle ja koristele marjoilla.
 

Juhlavuosileivos

Yhteystiedot Tiia-Mari Mäkinen

Tiia-Mari Mäkinen juhlavuosikoordinaattori 050 590 7730 tiia-mari.makinen@kontiolahti.fi