Heinäkuun taiteilija

Heinäkuun taiteilija Mia

 

Mia Maljojoki

PUSU-hankkeen toinen heinäkuun residenssitaiteilijoista on korutaiteilija Mia Maljojoki.


”Minua kiinnostaa hiljaisuus. Haluan tutkia sitä, sen merkitystä ja tunnetta. Tämän tutkimuksen teen oman kehoni kautta. MIA 1998-2018 162 sivuisen korutaide kirjani takakannessa lukee - ‘Jewelry starts and ends with body.’ = ‘ Koru alkaa ja loppuu keholta.’"

  
Kehon kautta lähestyminen on minun tapani tulkita ja suunnitella korutaidetta, sekä taidetta yleensä. Hiljaisuus projektin tutkimuksessa haluan laittaa itseni erilaisiin paikkoihin, joilla on kulttuurillinen, väestöllinen, uskonnollinen sekä ilmastollinen eroavaisuus. Erilaiset paikka vaihtoehdot ovat Kairo, Egypti, Istanbul, Turkki, Pariisi, Ranska sekä Kontiolahti, Suomi. 

Tulen tekemään liikkuvaa kuvaa jokaisessa paikassa. Tämän tutkimuksen pohjalta syntyy korutaidenäyttelyitä, jotka kuvaavat Pohjois-Karjalaisen naisen kokemuksia hiljaisuudesta. Video-ja kuvamateriaali tulevat olemaan osana näyttelyitä. Mielestäni hiljaisuus on kauniimpaa, se on rauhan tunnetta, joka hehkuu sisältä. Olit sitten missä vain. Uskon, että jokaisessa meissä on hiljaisuus, kun löydämme ja kuuntelemme sitä.

P
ohjois-Karjalainen maisema, tunnelma on kaunista. Haluan tarjota vierailijoille työpajoja, joissa liikumme hiljaisuudessa. Kuuntelemme miltä tuntuu ja tältä pohjalta lähdemme ensin vapaasti tekemään viivaa tai liikkumaan - ja sitten kokoamme korun siitä tunnelmasta. Toiveenani olisi nähdä näitä teoksia luonnossa, ja käyttää myös luonnosta löydettyjä

materiaaleja hyväksi koruteosten valmistuksessa.

Mian voi tavata Kiviniemessä ensimmäisen kerran pe 30.6. klo 13.00 Simo Kontion teoksen julkistamistilaisuudessa.
 

Avoimet kaikille suunnatut työpajat: 

Mian yleisölle avoimet korutyöpajat järjestetään
tiistaisin 4.7, 11.7, 18.7. ja 25.7.
klo 10.00-14.00 ja klo 16.00 - 20.00.

Lisäksi voit osallistua:
3.7. Mian vetämään TÄYSIKUUn Naisten Rinkiin ( Woman Circle)  kello 19-20
17.7. UUDENKUUn Naisten Piiriin (Woman Circle) kello 19-20

HUOMIO! Varaa paikkasi työpajoille lähettämällä viesti Mialle WastAppiin kautta puhelinnumero: 041 161 5979 tai sähköpostitse: mia@miamaljojoki.com


Miasta ja hänen työskentelystään voi lukea lisää hänen nettisivuillaan


Taiteilija on tavattavissa myös aina silloin kun on paikalla.