Tanssiaiset kuva

Avajaistanssiaiset

Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden avajaistanssiaiset järjestettiin tammikuussa!

Juhlavuosi avattiin pukuloiston, kuohuvan, live-orkesterin ja tanssilattian pyörteissä! Kiitos teille kaikille kun teitte juhlavuoden avajaisista niin upeat ja mieleenpainuvat!

2023 on meidän kaikkien juhlavuosi, kun juhlimme yhdessä Kontiolahden kunnan 150-vuotismerkkipaalua. Avasimme vuoden mittaiset juhlinnat suurelle yleisölle tammikuussa avajaistanssiaisten muodossa. Oli ihanaa kutsua kaikki kontiolahtelaiset tanssimaan ja nauttimaan mitä loistavimmasta seurasta - ja yhdessä me saimmekin aikaan mitä upeimmat tanssiaiset!

Tanssiaisissa pääsimme nauttimaan live-musiikista, kun esiintymislavan otti haltuun Blue Notes -orkesteri, Markku Köntän johdolla. Orkesterin solisteina kuultiin muun muassa tangokuninkaallisia, Jenna Bågebergiä ja Erkki Räsästä.

Tanssiaisten teemana on talvipuutarha ja tila koristeltiin sen mukaisesti: Kontiolahden liikuntahalli oli täynnä kasvien ja valojen loistoa.

Idea tapahtumaan saatiin Kontiolahden asukkailta keväällä 2022 järjestetyssä kyselyssä, jossa asukkaita pyydettiin esittämään ideoita juhlavuoden sisällöiksi. Yksi toistuvista toivomuksista oli tanssiaisten järjestäminen, mikä toteutui juhlavuoden kunniaksi.

Kontiolahden kunta kiittää kaikkia juhlijoita!

Tanssiaiset eivät olisi onnistuneet ilman timanttista yhteistyötä!

Sydämelliset kiitokset:

- Blue Notes -orkesteri solisteinaan Jenna Bågeberg ja Erkki Räsänen sekä Jonna Doupa, Anne Härkönen, Minna Määttänen ja Irene Pieviläinen
- Valaistus: Guru Entertainment Oy sekä järjestyksenvalvonta: Guru Security Oy ja Kontiolahden palomiesyhdistys
- Talvipuutarha: Joensuun Kukkatalo
- Puheet: kunnanjohtaja Jari Tuononen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Mäntynen sekä lasten parlamentin edustajat Onttolan, Kylmäojan ja Kirkonkylän kouluilta.
- Alakoululaisten juhlien juonto: Teatteri-Traktori sekä Flash mob: Tanssikoulu Cat People
- Rinnakkaistapahtuman järjestäminen: Kirkonkylän koulu
- Kuljetukset: Savo-Karjalan Linja Oy
- Anniskelu ja ruokailu: Noki Catering yhteistyössä Juuriska, Kantelesärkän tila, Mustavaaran tila, Hilun paikka, Botania ja Jaakkolan tukku
- Narikka: Kontiolahden lukio
- Tarpeisto ja välineistö: Kontiolahden Urheilijat
- Valokuvaus: Jami Ivanoff
- Kietaisuhameiden ompelu: Kontiolahden käsityöläiset
- Tanssittajat: PoKaTa ry
- Tiskaus: Kontiolahden Martat
- Loppusiivous: FB Factor
- Kontiolahden kunnan eri toimialat: opetuspalvelut ja alakoulut, kiinteistö- ja puhtauspalvelut sekä ravintohuolto, viestintä, juhlavuoden työryhmä sekä kokonaistuotannon vastuun kantanut vapaa-aikapalvelut
- Sekä kaikki upean työpanoksensa antaneet ahkeroijat! 

Kristiina Isaksson

Kristiina Isaksson kulttuurituottaja 050 076 3946 kristiina.isaksson@kontiolahti.fi