Heinäkuun taiteilija Meri

Heinäkuun taiteilija Meri

Meri Hietala

Heinäkuun toisena residenssitaiteilijana Kiviniemen retkeilytilalla työskentelee Meri Hietala.

"Ammennan paikallisesta ihmisten ja muun lajisten nykyelämästä sekä sen historiasta ja perinteistä, jotta ymmärrys alueen kulttuuriin kasvaa. Sitä kautta saan inspiraatiota teosten sisältöön, materiaaleihin ja sijainteihin. Minua kiinnostaa alueen kansantarut, lorut ja alueen lajisto - tämä toimii myös innoittajana - kuten toimii maaston muodot (erityisesti korkeuserot, kalliot kaikuineen ja vesistöt).

Järjestän äänikävelyjä, joihin ihmiset voivat tulla osallistumaan. Niissä liikutaan suunnitellun reitin läpi ryhmässä hiljaisuudessa ja kuunnellaan ympäristöä. Tämä aktiivisen kuuntelun harjoitus on kiinnostavaa toteuttaa luontoympäristössä, ja vesillä.

Residenssijakson aikana luon myös “Taidevesireitin” joka sisältää ympäristötaideteoksia maastossa, joista osa on fyysisiä ja osa immateriaalisia etenkin ääneen liittyviä teoksia, sekä osallistavan performanssin vesillä kuun loppupuolella.

Taidevesireittikartan avulla on löydettävissä ääniteoksia ja installaatioita. Osa teoksista on lähes huomaamattomia, vähäeleisiä installaatioita luonnonmateriaaleista, maatuvia, tuulessa ääntä pitäviä. Luon teoksia, jotka voivat herkistää kokijaa havainnoimaan maailmaa moniaistillisesti, ja mahdollisesti vahvistaa näin luontosuhdetta."

 

Yleisölle avoimet työpajat Kiviniemen retkeilytilalla

To 13.7. klo 13-15
Ääni-Keho-Ympäristö -työpaja

Pe 14.7. klo 13-15
Ääni-Keho-Ympäristö -työpaja

LA 15.7. klo 13-15
Ääni-Keho-Ympäristö -työpaja

La 29.7. klo 14-16
Taidevesireitin avajaisseremonia